14.01.2020

Liceulice nam pomaže da nešto zaradimo, ali i da se družimo i budemo srećniji

liceulice Autor

LICEULICE prodavce ste i prošle godine sretali na ulicama, na kojima se svakoga dana trude da zarade za dostojanstven život, ali i da se kroz razgovor sa kupcima osete kao deo zajednice. Neki od njih su poželeli da sa vama podele po čemu će pamtiti prošlu godinu, ali i šta žele sebi i drugima u novoj 2020. godini.

Milutin Savić

Milutin Savić

Milutin Savić

Rad u časopisu Liceulice pomogao mi je tokom 2019. godine da nešto zaradim i budem srećniji. Pored toga, omogućava mi da budem kreativan u prodaji i pristupu ljudima, da pevam i budem čovek, a ne robot iz supermarketa. Mladim ljudima želim da u novoj 2020. manje bleje, a da više vremena provode u pravom druženju. To isto želim i starijima. Svim ljudima želim puno ljubavi, druženja i uživanja u životu, onako kako oni znaju i umeju. Sebi želim da mi dok prodajem na ulici ređe govore: „Hvala, već sam kupio ovaj broj.“

Milan i Sloba Lazić

Sloba i Milan

Sloba i Milan

Milan i Sloba su jedinstveni po tome što su braća koja prodaju Liceulice. Pružaju podršku jedan drugome, a vole i da se druže i sarađuju sa ostalim kolegama. Evo njihovih želja za 2020. godinu, kao i osvrta na godinu koja se upravo završava.

Sloba Lazić: Prodajući Liceulice dopunjavam kućni budžet, jer su penzije male, ali mi je prijalo i to što sam se družio s drugim kupcima i prodavcima. Prošle godine sam završio kurs za rad na računarima, što mi je bilo veoma korisno, a u 2020. planiram da krenem na kurs engleskog jezika. U novoj godini želim da svi budu srećni i zadovoljni. Svojoj partnerki Vesni želim da se oporavi i da zajedno uživamo u životu.

Milan Lazić: U 2020. želim sebi i svojim kolegama još bolju prodaju i više međusobnog druženja, a svim drugim ljudima želim mnogo uspeha na svim poljima. Najveća želja mi je da u sledećoj godini otputujem na neku lepu planinu.

Luiza Kamberovski

Luiza sa drugaricom

Luiza sa drugaricom

Tokom prošle godine rad u časopisu mi je doneo mogućnost da zaradim platu i da se osećam lepo. Sviđa mi se i to što mogu da ga prodajem sa drugaricama iz udruženja i da tako zajedno provodimo vreme. Moja želja u sledećoj godini je da svi mi prodavci prodajemo zajedno, da se družimo i radimo bez svađe. Želim i svima koji nemaju posao da ga pronađu i žive kako treba.

liceulice

liceulice

Organizacija Liceulice od 2010. godine realizuje praktične programe direktne podrške marginalizovanim grupama, sa ciljem njihove veće ekonomske i socijalne uključenosti. Program se realizuje kroz više aktivnosti, a najvidljivija od njih je izdavanje magazina Liceulice i njegova distribucija kroz našu mrežu prodavaca (socijalno ugrožene i marginalizovane osobe), koji zarađuju 50 procenata od svakog prodatog primerka, dok se ostatak sredstava koristi za štampanje novih primeraka i realizaciju programa podrške za naše korisnike. U proteklom periodu uspeli smo da obezbedimo posao i zaradu, psiho-socijalnu i ekonomsku podršku za više od 400 pojedinaca. Distributivna mreža se konstantno širi, a trenutno broji oko 120 prodavaca, koji prodaju približno 10.000 primeraka magazina po broju, u Beogradu i Novom Sadu. Ljude suočene sa siromaštvom i socijalnom isključenošću, koji nemaju pristupa klasičnom tržištu rada, Liceulice uključuje u mrežu prodavaca nudeći im šansu da rade , da zarade i steknu korisna znanja, veštine i motivaciju za „nov početak“. Više informacija o radu ove organizacije možete saznati na www.liceulice.org, a na ovom mestu vam predstavljamo priče i iskustva naših heroina i heroja ulice.

  1. Za sada nema komentara - zašto ne biste bili prvi?