22.05.2012

OkO Beograda na pruzi

Projekat “OkO ulice” realizovali su Asocijacija Fotografskih Autora i Centar za integraciju mladih. Fotografi Željko Šafar i Dragan Kujundžić iz AFA-e su osmislili i realizovali “OkO ulice”, a osnovni cilj projekta je da putem foto radionica i izložbi radova na nov način utiče na socijalno uključivanje i osnaživanje mladih koji žive i/ili rade na ulici. www.okoulice.com

Realizacija projekta započeta je u martu mesecu 2012. godine. Prva grupa od deset polaznika, korisnika usluge “Svratište za decu” i usluga na terenu, učestvovala je u radionicama na kojima su naučili osnove fotografije. Nakon radionica, stečeno znanje primenili su fotografišući punih šest nedelja sve što im je zanimljivo na ulicama Beograda i sve što je deo njihove svakodnevice.

Ova galerija je delo polaznika projketa i njihov zadatak je bio da fotografišu deo Beograda gde prolazi železnička pruga. Ideja je bila da se takvi delovi grada prikažu što realnije i da su ti delovi Beograda surovo urbani, zapušteni. Prošetali su se, poigrali i možda dali ideju kako taj deo našeg grada može da se izmeni i uredi.

Dragan Kujundžić

Dragan Kujundžić, fotograf, Beograd 1957. 1988-2010 fotograf i urednik fotografije u različitim medijima u Srbiji od 2010 slobodni fofograf Objavljivao fotografije u brojnim svetskim i domaćim medijima. Omiljene teme: portreti, reportaže, dokumentarna fotografija, ekstremni sportovi... Nagrade: 2007 drugo mesto na konkursu Statusa i prvo mesto u news kategoriji YUPRESSPHOTO 2007. Izložbe: "Munjevito" Beograd 2004, 2010 "Primenjena nostalgija" Beograd i Madrid, 2011 "Gradski rudari" Beograd i Novi Pazar.

  1. Za sada nema komentara - zašto ne biste bili prvi?